Vad är egentligen en konstutställning

En konstutställning är en plats där olika typer av konstföremål kan möta allmänheten. Konstutställningar finns vanligtvis på ett ställe under vissa perioder, men det finns också de som är permanenta. Konstutställningar kan också hållas på lite olika platser, som konstgallerier, museer, konstföreningar eller privata konstgallerier. I vissa fall kan det till och med vara i konstnärens egen studio. Det finns även två typer av konstutställningar, vissa där ingen av konsten är till salu, medan på vissa är alla eller vissa konstverk till salu.

Hos Artworks finns allt möjligt inom konstverk, allt ifrån kända konstnärer till svenska konstnärer. Som även går att köpa online väldigt enkelt. Det som är speciellt med Artworks är att de listar konstutställningar och gallerier i Sveriges städer.

Det finns konstutställningar tillägnad en viss konstnär, vissa konstnärer med liknande teman eller verk, och vissa från konstnärer från samma tidsperiod, till exempel. Vilket gör att det finns oändligt med variationer. Just nu på Artworks så kan man se att Sara Nilsson har en utställning på Saabs Konstförening. Dessa konstutställningar går att sortera efter popularitet och ut efter vissa städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Sen går det att filtrera på ”nära mig” där den hittar konstutställningar och gallerier i närområdet.

Om skribenten