Presentera byggprojekt med Augmented Reality

AR är nu en av framtidens största innovationer i teknikvärlden. AR betyder Augmented Reality, vilket betyder förstärkt verklighet på svenska.

ARs definition är att verkligheten kombineras med digitalt innehåll, till exempel de små karaktärerna i Pokémon Go som verkar stiga in i miljön runt oss. Ett par AR-glasögon förbättrade upplevelsen ytterligare när du ser världen ovanpå datorgenererade bilder. Vill man se en ritning vakna till liv och sin framtida byggnad växa upp i en miljö framför sig så kan man använda sig av enbart telefonen eller surfplatta. Med hjälp av Augmented Reality så bildas en 3D visualisering som presenterar ditt byggprojekt i den miljön du väljer.

Bland annat så har IKEA tagit fram en applikation som använder sig av Augmented Reality för att kunna placera ut deras möbler i sitt egna hem. Detta gör att man kan enkelt se hur en möbel kommer göras och hur den kan placeras i rummet.

Med 3D visualisering har Sightline tagit fram en bostadsväljare där man direkt kan se vilka lägenheter som är lediga i en byggnad. Bostadsväljaren kan integreras på projektutvecklarens hemsida och kopplas till säljstöd för automatisk uppdatering av status och priser. Som bostadsköpare kan man då göra urval efter storlek, antal rum och prisintervall och sedan visar bostadsväljaren lägenheter som är lediga ut efter bostadsköparens krav och önskemål.