Starbreeze håller på att gå i konkurs

Starbreeze grundades 1998 och har varit ett av Sverigesstörsta dataspelsföretag. Starbreeze har gjort spel som ”Payday”, ”Syndicate”och ”Overkill’s the Walking Dead”. Och nu håller Starbreeze på att gå i konkurs och det ser väldigt mörkt ut att kunna komma tillbaka, då de har skulder påöver 600 miljoner kronor. 512 miljoner kronor på bolagets långfristiga skulderoch 97 miljoner kronor på de kortfristiga skulderna.

2016 hade Starbreeze sitt bästa toppen i bolagsvärde men i mitten av augusti 2017 så började det rasa. De har varit tvungna att sälja 85 procent av bolagsvärdet.

I början av november 2018 skulle starbreeze släppa spelet ”Overkill’s the walking dead”.

”Spelet är det första vi lanserar av de åtta större spel vi investerat i för att etablera Starbreeze som ett stort, framgångsrikt och långsiktigt uthålligt spelbolag” stod det i en rapport. Men lanseringen verkar blivit ett fiasko och nu är starbreeze i en kris.

Nu har det också kommit att Bo Andersson Klint lämnar sin plats som vd och Mikael Nermark ersätts tillfälligt som vice vd.

”Styrelsen och Bo Andersson har kommit överens om detta gemensamt. Vi är överens om att bolaget behöver en annan typ av ledarskap i denna fas”, skriv Starbreeze IR-chef Ann Charlotte Svensson till Breakit.

Om skribenten