Skimsafe är ingen bluff – Kortet håller dig skyddad

Trådlösa kort är väldigt känsliga för trådlös skimming, vilket inte många vet om. Bedragaren behöver bara en trådlös kortläsare eller en mobiltelefon för att kunna stjäla dina kortuppgifter. Det är mycket enklare än vad du tror.

På följande sätt går en trådlös skimming till: Den trådlösa kortläsaren eller mobiltelefonen hålls mot någons kläder eller väska där plånboken troligtvis ligger. På ett ögonblick har förövaren kommit över dina kortuppgifter utan att behöva sticka ner handen i fickan eller väskan. Att stjäla någons kortuppgifter är väldigt enkelt och kan utföras av vem som helst. Via trådlös skimming kommer förövaren åt ditt kortnummer och kortets utgångsdatum. Den tresiffriga CVV-koden på baksidan av kortet kommer de däremot inte åt, men det gör inget då e-handlare inte kräver den här koden för att genomföra ett köp. 

Kan jag på något sätt skydda mig?

De trådlösa korten är mycket smidiga när det gäller att betala i butiker, bussar och på restauranger. Men ifall man vill eliminera risken att bli skimmad kan man köpa en metallplånbok och förvara korten i den. En metallplånbok kanske inte är för alla, men den löser problemet.

En annan smidigare lösning på problemet är att skaffa sig ett SkimSafe-kort som skyddar dig mot trådlös skimming genom att skicka ut störningar när någon försöker att skimma dig. Skimsafe är ingen bluff, utan skyddar dig mot den här typen av bedrägerier. På detta sätt kan du fortfarande ha kvar den smidiga trådlösa funktionen på ditt bankkort för att underlätta vid betalningar. 

Var kan jag få tag på SkimSafe-kortet?

Skimsafe-kortet finner du hos de auktoriserade återförsäljarna Media Markt, Clas Ohlson eller på https://skimsafe.se.