Ridbyxor och hjälm: Är de nödvändiga?

Det finns mycket hästutrustning som du kan ha på dig när du rider, men vissa människor ifrågasätter om ridbyxor och hjälm är nödvändiga eller inte. Sanningen är att båda dessa föremål är viktiga för din säkerhet när du rider. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vikten av att bära både ett par ridbyxor och en hjälm när du rider. Vi kommer också att ge tips om hur du väljer rätt par ridbyxor och hjälm för dig. Du hittar ett stort utbud av ridutristning på Mantorps Travshop.

Skydda ben och huvud

Ridbyxor är viktiga eftersom de skyddar benen från att skrapas av sadeln eller fastna i något. De hjälper också till att hålla dig varm i kallt väder. Ridhjälmar är viktiga eftersom de skyddar huvudet vid fall. Både ridbyxor och hjälmar ska vara bekväma och sitta rätt.

När du väljer ett par ridbyxor ska du se till att välja ett par som är tillverkade av ett material som andas. Du bör också se till att byxorna har fickor så att du kan ha med dig alla föremål som du kan behöva under ridningen. När du väljer en hjälm ska du se till att välja en som sitter bra på huvudet och är tillverkad av ett slitstarkt material.

Är det lagkrav på att använda hjälm vid ridning i Sverige?

Det finns inget lagstadgat krav på att bära hjälm när du rider i Sverige. Det rekommenderas dock starkt att du bär en hjälm. En hjälm kan hjälpa till att skydda ditt huvud vid ett fall.

Vad är det värsta som kan hända om jag inte använder hjälm?

Det värsta som kan hända om du inte bär hjälm är att du kan få en huvudskada vid ett fall. En huvudskada kan vara mycket allvarlig och kan kräva sjukhusvård.

Om skribenten