Hållbara ekologiska Cashmere accessoarer samt kashmirtröjor och byxor

Så här tillverkas hållbar Cahmere till din kashmir slipover

När du söker efter högkvalitativa kashmirprodukter, som kashmir slipovers, tröjor, koftor bör du titta på en leverantör som ser helheten. Detta skapar hållbara Cashmereprodukter som kashmir leggings, byxor, sjalar och halsdukar, som alla är ekologiskt och hållbart producerade. På så sätt skapas ett särskilt fokus på att använda bara de finaste kashmirfibrerna från en speciell sorts frigående getras.

Företag som verkligen betonar sin hängivenhet genom att respektera tradition och kultur är alltid att föredra. De behöver även följa miljöskyddsreglerna när de samarbetar med boskapsskötare i olika delar av regionen för att tillverka långvariga och värdefulla kashmirtröjor.

Kashmir är en lyxig fiber som kommer från underpälsen hos vissa typer av getter. Fibrerna samlas in från getterna under en speciell säsong och det resulterande garnet används sedan för att skapa en mängd olika produkter, bland annat kashmirtröjor, halsdukar och mössor.

Arbas-geten är en särskild ras av Cashmeregetter som producerar särskilt fina fibrer. Deras ull är idealisk för färgning, eftersom den behöver mindre färgämne samt kan färgas med organiska färgämnen istället för det mer kemiskt sammansatta. Detta gör att produkterna är speciellt säkra att bära för spädbarn.

Hur ser produktionen ut bakom din Cashmere tröja

Genom att beskriva området där textilfibrerna vävs och färgas så skapas det en helt annan typ av hållbarhetstänk bakom. Att få möjligheten att känna till lite mer om hur dina kläder skapas kommer även att ge dig en ökad känsla för kashmirplaggen eller produkterna du bär. Att du vet att det är producerat efter bästa tänkbara förhållanden som i denna beskrivning av området och arbetet bakom produktionen av ditt tilltänkta plagg:

I den vidsträckta Gobi-regionen i Inre Mongoliet, som ligger i den södra delen av öken-, halvöken- och bergsområdet, betar kashmirgetter i en miljö som har några av de mest extrema väderförhållandena i världen. De kalla vintrarna, med temperaturer som når ned till -46 °C, tvingar getterna att anpassa sig och utveckla två lager ull. Detta gör att de kan producera de långa, tunna och mjuka fibrerna som är kända för Kashmirtröjorna. Även om alla kashmirgetter producerar någon form av fin ull, anses Inre Mongoliet allmänt vara det bästa ursprunget för kashmir på grund av den extrema kylan som bidrar till att getterna har två olika lager ull. Detta resulterar i längre, tunnare och mjukare fibrer som är mycket eftertraktade för sina lyxiga tröjor.

Om skribenten