Före detta vd på Telia går över till Microsoft

I april 2018 klev Hélène Barnekow av som vd för det största teleoperatörs företaget Telia. Källor från Di ska hon ha uppmanats att lämna sin post av den nuvarande vd:n Johan Dennelind p.g.a att hon inte lyckades leverera önskade resultat, dock så nekar Hélène Barnekow detta själv.

Nu ska Hélène Barnekow tillträda en ny tjänst som vd för Microsoft här i Sverige den 17 december, då efter att Joacim Damgard gick nyligen gick vidare för chefpost inom Microsoft på en europeisk nivå.

Microsoft jobbar mest med verksamhet att kunna bedriva försäljningar och ge support till kunder. Microsoft har också egna projekt med andra företag, myndigheter eller andraorganisationer. Dotterbolaget arbetar med att skapa nya tekniker för artificiell intelligens, mixed reality och molntjänster

I en kommentar säger Hélène Barnekow att hon ser fram emot att kunna bidra till ett företag som har en stor fokus för att kunna skapa förtroende för tekniken och värde för sina kunder och då kunden är i centrum.

Under Microsoft senaste räkenskapsår, som i juni 2017 avslutades omsatte Microsoft Sverige runt 1,85 miljarder kronor och då med en vinst på nästan 275 miljoner kronor.

Hélène Barnekow har också jobbat på Sony Ericsson.