Långa kredittider – Sälj dina fakturor

Varför ska man sälja fakturor, hur går man tillväga och varför ska man göra det är säkert något du undrar efter att ha läst rubriken. Att sälja sina fakturor blir allt mer populärt inom vissa branscher, speciellt de som har långa projektcykler och stora utgifter i början av ett projekt och under hela projektets gång. Med kredittider som kan vara upp till 90 dagar är det väldigt bra att kunna sälja sina fakturor till ett factoringbolag så att du kan få betalt direkt.

Factoringgruppen erbjuder fakturaköp och snabba utbetalningar vilket gör att ni kan sätta igång direkt med ert projekt. Factoringgruppen sköter även administrationen av dina fakturor, påminnelser och bevakning så att du som företagare kan lägga all fokus på att driva ditt företag. Factoringgruppen tar väl hand om dina kunder och bemöter dem med respekt och vänlighet för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt. 

När du vill sälja dina fakturor  börjar du med att teckna ett avtal hos Factoringgruppen som reglerar procentsatsen som dras från beloppet på fakturan. Hos Factoringgruppen finns det ingen kostnad för uppstart. Därefter får du själv välja vilka fakturor du vill sälja, det finns inget minimibelopp eller ett visst antal fakturor som du måste sälja, utan det är väldigt flexibelt. Steget därefter blir att Factoringgruppen skickar fakturan till din kund där det tydligt framgår att fakturan är överlåten till factoringgruppen samt vilket bankgiro som ska användas för betalning. 

Efter att du har sålt en av dina fakturor kan du logga in på din sida och se vilka som har betalat samt vilka påminnelser som skickats ut. Vill du hellre ha det utskickat via mail så finns även den möjligheten.

Om skribenten