Videomöten har blivit standard inom många företag

Under den rådande situationen i världen har det blivit ett måste för företag att kunna delta och hålla i videomöten. Att hålla ett videomöte behöver inte vara alltför svårt, det enda du behöver är en webbkamera och ett program som exempelvis Microsoft Teams eller Zoom. En webbkamera finns inbyggt i alla bärbara datorer vilket är väldigt smidigt, men med smidighet får man såklart offra kvalité. I många av dagens bärbara datorer hittar vi många bristfälliga kameror, även i de dyraste modellerna. Detta är det enklaste sättet när det gäller att hålla videomöten, och i princip alla kan göra det med den utrustningen de har.

Nästa steg är att införskaffa en extern kamera och en extern mikrofon. På det här viset ökar du kvalitén ordentligt, vilket kommer att leda till ett bättre möte. Ett videomöte är i grunden samma sak som att möta något i verkligheten och här gäller det att göra ett gott intryck för exempelvis kunder och potentiella kunder för att öka era chanser att sälja in en tjänst eller produkt. Extern kamera och mikrofon ger er bra bildkvalitet och ljud, vilket kommer att uppskattas av de andra i samtalet. Viktigt att tänka på är dock placeringen av kamera och mikrofon.

Det sista och ultimata steget är att anlita ett företag som erbjuder lösningar för video- och telefonkonferens. Detta kommer att göra dina möten så effektiva och smidiga som möjligt. LAV erbjuder dessa typer av tjänster och produkter inom konferensteknik och AV-teknik som tar videokonferens till en helt ny nivå. Tekniken kan enkelt integreras i styrsystem för att exempelvis koppla rullgardiner till en projektor, komma i kontakt med New York på ett knapptryck och mycket mer smidiga och kraftfulla funktioner.

Om skribenten