Välj rätt hängmatta för trädgården

Hängmattor användes först i Latinamerika och fördes till Europa av Christopher Columbus på 1400-talet. De blev snabbt populära på fartyg eftersom de tog mindre plats och var mycket bekvämare än hård mark. I slutet av 1800-talet lämnade rika familjer sina torra och illaluktande byar för att leka vid floden på sommaren och lämnade sina barn utsatta för frisk luft och solsken. Hängmattan blir en del av det inre av trädgården, med pappa som sover på en stråhatt och barnen leker bredvid den. Sedan dess har vi fäst hängmattor till semester och avkoppling. Använd den som en säng eller soffa, som en plats att koppla av med familjen framför TV: n, som en mysig samlingsplats på din uteplats eller som ett alternativ till en trädgårdssoffa under frodiga träd.

För dig med hus

Du som har hus eller iallafall en större trädgård, kanske ska ha en pool eller en studsmatta. Dessa är perfekta för familjer och perfekta till sommaren. Poolen kan man enkelt använda sig för att svalka sig och studsmattan för att aktivera sig och spendera tid utomhus. Eller kanske är du en person som tycker om mer att slappna av i solen? Då är det alldeles perfekt att ha en hängmatta eller ett par hängfåtöljer. Perfekt gjorda för att kunna slappna av, luta dig tillbaks med en kopp kaffe kombinerat med en bok eller tidning, perfekta sättet att spendera tid utomhus!

Till dig med stuga eller sommarställe

Sommarstugor eller sommarställen har oftast mindre ytor på trädgården, detta gör de alldeles perfekta för hängmattor och hängstolar utomhus. Även andra mindre tillbehör som exempelvis en grill, bordset med stolar och mycket mer! Men alldeles perfekt är just hängstolen. Det finns då massor av olika typer av stolar att välja mellan. Det finns till exempel hängmattor med myggnät, hängstolar för utomhusbruk, hängmattor för två och mycket mer.

För att du ska få rätt hängmatta så gäller det att kvalitén är på topp. Därför finns Hängmatta-och-mer.se, de har alla typer av olika hängmattor och tillbehör som behövs för din hängmatta!