Tillbehör till din brygga som ökar säkerheten

Planerar du att bygga en ny brygga finns det många saker du behöver tänka på. Den viktigaste saken är säkerheten på bryggan. En brygga måste kompletteras med en livboj och kanske en badstege så att man kan ta sig upp ifall man faller i vattnet. Svenska Marinvaror har ett stort utbud av tillbehör till din brygga!

Badstege

Vad är bättre än att kasta sig i vattnet på den varma sommaren? För att göra det lättare att gå upp, rekommenderar vi att du använder en badstege. Många badstegar som säljs idag är hopfällbara, så när isen dyker upp på sjön kan du enkelt plocka upp stegen. Storleken på badstegen du behöver beror helt på dig själv, men vi rekommenderar minst fyra steg, men vi ser gärna flera steg än så. Det beror helt enkelt på dina behov och hur högt din brygga ligger över vattnet.

Livboj

Livbojen är ett tillbehör som vi hoppas att du aldrig behöver använda, men som måste finnas där ifall det behövs. I händelse av en olycka kan livbojen vara skillnaden mellan liv och död. Du kanske tror att det här är en onödig kostnad nu, men när olyckan väl är framme kommer du vara evigt tacksam till att det fanns en livboj. Det är också en bra idé att snabbt lära sig att använda den på bästa sätt. Det är omöjligt att planera för allt, men med en livboj är du redo ifall någon faller i vattnet.

Båtring

Båtring är något som många inte tänker på, men det kan vara absolut nödvändigt om du har din egen båt du måste binda vid bryggan. Båtringen borrar du fast i bryggan och vilken ring du behöver beror på hur stor din båt är. Naturligtvis finns det andra sätt att förtöja din båt, men en stark båtring är den säkraste anordningen för att fästa din båt.

Om skribenten