Spisvakt: Ett måste i vissa hem

En spisvakt är en teknisk anordning som övervakar spisen och som vid risk för brand antingen kräver åtgärder från omgivningen eller stänger av eltillförseln till spisen innan en brand har brutit ut. Spisvakterna är ofta diskret utformade för att vara så diskreta som möjligt i köket och kräver mycket lite utrymme.

Vad är ett spisskydd?

En spisvakt är en diskret utformad övervakningsanordning som placeras i närheten av din spis. Den är programmerad för att automatiskt stänga av eltillförseln till din spis om det finns en brandrisk. Det kan till exempel handla om att upptäcka hög värmestrålning, ström, aktivitet, ljus eller en hög lufttemperatur. De flesta spisvakter har också ett larm som ljuder för att varna dig för en potentiell brandrisk.

Varför du behöver en spisvakt i ditt hem

Det finns många anledningar till varför du bör överväga att köpa en spisvakt till ditt hem. Ett av de viktigaste skälen är att det kan bidra till att förhindra att bränder startar från första början. Förutom att varna dig för potentiella faror har många spisskydd också en automatisk avstängningsfunktion som träder in om temperaturen i din spisplatta blir för hög. Detta extra skyddslager kan ge dig sinnesfrid i vetskapen om att ditt hem är säkrare mot brandrisker.

En annan anledning att överväga att köpa ett spisskydd är att de är relativt billiga och lätta att hitta. Du kan köpa dem på nätet eller hos de flesta större återförsäljare. De kräver väldigt lite utrymme och kan placeras nästan var som helst i närheten av din spis.

Ett spisskydd är en liten men mäktig anordning som kan bidra till att skydda ditt hem från bränder. Om du letar efter ett extra skyddslager kan du överväga att köpa ett spisskydd på HES för att få sinnesro. De är billiga och lätta att hitta, så det finns ingen ursäkt för att inte ha en i ditt hem!

Om skribenten