Pannlampor, kompasser och mycket mer

SM Sport har sedan 1993 försett orienterare med rätt utrustning till riktigt bra priser. Deras breda sortiment och att dem kan så mycket om kompasser, orienteringsskor, trailskor och pannlampor är riktigt bra. I deras butik hittar du såklart stolryggsäckar, orienteringsbyxor, orienteringsväskor, duffelbag, skobag, angivelsehållare, orienteringskläder och all annan orienteringsutrustning du behöver.

Sedan 1990-talet har löpningen utvecklats mycket mer och nu löper mer än hälften av Sveriges befolkning i stor utsträckning av samma skor till såväl Orientering, Traillöpning, Trail, Swimrun och OCR. Men är vilka skor som helst bra för löpning och annat? Nej dem är inte det, SM Sport har tagit fram speciella skor med högsta kvalitet för att klara av skog och terräng men även asfalt. SM Sports skor håller och dem har jätte bra dämpning.

Vad som är viktigt för SM Sport är att ha dem bästa ljusstarka pannlamporna för orientering, trail och enduro. SM Sport är den största återförsäljaren av pannlampor från Ledx och har det största sortimentet av reservdelar och tillbehör för alla varianter och årsmodeller av lampor.

Om orienteringskompassen

Orienteringskompassen består ofta av en klar plastskiva med en kurspil och ett vridbart kompasshus med en rörlig nål som visar nord-syd-riktning. Vid användning vrider man kompasshuset till vald kurs och när nålen centreras över kompasshusets nordmarkering visar kompassens kurspil riktningen till målet. Man ska inte stå under en kraftledning när man använder en kompass, för då blir det felvisning. Samma sak kan ske i gamla gruvområden och liknande.