Nya redskap till köket

Är det dags att uppgradera dina köksredskap eller fylla ditt nya kök med de mest prisvärda köksprodukterna? Härhittar du råd om de viktigaste köksartiklarna du inte kan vara utan. På Dorre.se hittar du ett stort utbud av alla köksartiklar du behöver! Något som man absolut inte kan vara utan är:

1. Ett bra knivset

Kniven är kökets viktigaste redskap och är ett måste till nästan all typ av matlagning. När du köper ett knivset är det viktigt att det är ett par riktigt bra knivar som håller skärpan och kommer att vara med dig under många året framöver. En vass kniv gör det inte bara lättare att laga mat, utan är även säkrare att använda. En slö kniv är den vanligaste orsaken till skador i köket.

2. En stekpanna

Varje kök behöver en bra stekpanna, oavsett om du steker köttbullar, pannkakor, kött eller fisk. När du väljer en stekpanna är det viktigt att ha lite grundläggande kunskaper om de olika typerna av stekpannor. Den klassiska non-stick pannan är den absolut vanligaste formen av stekpanna i våra kök. Detta är en bra all-rounder som klarar det mesta och bör finnas i varje kök. När du vill ta matlagningen ett steg längre kan det vara smart att investera i en gjutjärnspanna. Den här typen av stekpanna är perfekt till att steka kött för en riktigt bra stekyta, men det är inte mycket mer man kan göra i en sådan panna. En gjutjärnspanna är ett rekommenderat komplement till non-stickpannan.

3. Ett schysst kastrullset

Koka potatis, ris, gröt, pasta, såser, soppor, grytor etc. Bra kastrullset är mycket viktiga i köket. Ett bra set med kokkärl är ett måste i alla kök och något du bör investera i.