Flyg drake under höstens vackra dagar

Det finns väldigt få utomhusaktiviteter att göra under hösten som är roliga för hela familjen. Utflykter ut i naturen är en rolig aktivitet, men för barn kan det ibland bli tråkigt om det inte finns några lekplatser eller något spännande att se. För att ta en liten break från vandringen kan det vara en bra idé att ta med sig en flygdrake då detta brukar vara populärt för både barn och vuxna.

Att flyga en drake är en är riktigt roligt, den består av olika mönster och ett rep, du håller den och skickar den sedan till himlen. Draken flyger runt och fladdrar i vinden uppe i skyn. Att kunna använda en drake kan komma till användning för både barn och vuxna då den tränar fokus, balans och stimulerar hjärnan. Något som många vuxna inte har tänkt på är att man använder samma teknik som när man kitesurfar när man flyger drake. En drake kan därför vara en riktigt bra träning om du har tankar på att testa kitesurfing när sommaren återvänder. Meteorologer använder också drakar för att observera vinden, till exempel för att se om det är lämpligt för att flyga ett flygplan. En drake är alltså mer än bara en leksak.

Köp din drake online

Drake.nu hittar du ett stort antal drakar samt vindsnurror. Inom deras sortiment hittar du de största Disney -karaktärerna och de coolaste drakarna.