Lägg till stil och komfort till ditt hem med funktionsfåtöljer

Olika typer av fåtöljer

De olika stilarna av funktionsfåtöljer varierar mycket och måste därför väljas noggrant för att effektivt accentuera och berika interiören i ditt hem och säkerställa att de tjänar det önskade syftet. De som stoltserar med rena linjer, skarpa hörn och skarpa metalldetaljer förstärker på ett lämpligt sätt en modernare inredningsdesign, medan fåtöljer som präglas av eleganta, mjuka linjer, rundade hörn och jordnära finish har en tendens att komplettera traditionella dekorer. Här är bara några av fåtöljens stilar som du kan välja mellan.

Wingback fåtöljer

Anses vara den ursprungliga accentstolen, wingback stolar har länge haft en stolthet i vardagsrummet. Frammanar sofistikering och förfining, höga ryggar, armstöd och bevingade sidor är karakteristiska för en wingback-stol.

Tofflor Fåtöljer

Den armlösa tofflorstolen är en mångsidig del som kan integreras i en rad olika utrymmen, särskilt sovrum och mindre vardagsrum. Placerade lägre mot marken och med en stödjande, hög rygg, kan armlösa tofflorstolar ge ett rum med bekväm elegans utan att ta upp för mycket plats.

Chaise Lounge Fåtöljer

Den varaktiga stilen hos en schäslong går tillbaka till det antika Egypten och är fortfarande i dag utvald för att leverera fashionabel komfort för dem som är mer lugna benägna. Genom att kombinera de traditionella delarna av en stol med en fotpall, är schäslongen i huvudsak en långsträckt stol som kan användas för att luta sig tillbaka.

Stol & A Half Fåtöljer

Perfekt för dig som önskar en loveseat, men saknar plats för en, en och en halv stol är, som namnet antyder, en fåtölj med lite mer rörelseutrymme. En och en halv stol kan lägga till komfort och stil till ditt vardagsrum och ge en lämplig stol att mysa i med dina nära och kära eller njuta i ensamhet.

Syftet med funktionsfåtöljer

Funktionsfåtöljer ger mer än bara extra Carina fåtölj sittplatser och är mångsidiga i sin tillämpning och de syften som de tjänar. När de används isolerat kan de accentuera ett inredningsschema, injicera en färgskur och/eller lägga till ytterligare ett texturelement till ett rum, medan funktionsfåtöljer när de används tillsammans kan förenas för att skapa ett funktionellt men ändå dekorativt möbelarrangemang. Placerade på ditt hemmakontor, sovrum eller vardagsrum till exempel, kan funktionsfåtöljer användas för att komplettera en befintlig sittgrupp. Alternativt kan du skapa ett separat utrymme helt och hållet genom att placera en plyschfåtölj i ett område med låg trafik, till exempel bredvid ett fönster, tillsammans med ett litet bord och en lampa, för att skapa en mysig läshörna. Oavsett om det förespråkas som fokuspunkten i ett rum eller kompletterar möblerna som sitter bredvid det,

Hur man väljer den perfekta funktionsfåtöljen

När du väljer funktionsfåtöljer för ditt hem, se till ditt befintliga inredningsschema och din inredning och se till att komfort och funktionalitet förblir i främsta rummet. Tänk på det tillgängliga utrymmet och välj fåtöljer som står i proportion till rummets storlek. Detta kommer att säkerställa att fåtöljerna inte förvränger rummets konfiguration och gör att människor kan navigera i det omgivande utrymmet bekvämt. Till exempel är armlösa tofflorstolar lämpliga för rum med begränsat utrymme, medan en överdimensionerad och en halv stol passar utan ansträngning i ett större vardagsrum.

Känslan, djupet, bredden och höjden är viktiga överväganden som måste tas när man köper en funktionsfåtölj. Stolen ska vara mjuk vid beröring men ändå ge det nödvändiga stödet och ha ett lämpligt djup för att passa längden på dina ben. Dessutom är sätets bredd och höjden på rygg och armar också avgörande för lyxig lounge. Det är värt att notera att funktionsfåtöljer inte behöver matcha soffan i vardagsrummet, utan bör komplettera och accentuera partnerinredningen och det valda färgschemat för att uppnå en jämn balans. Om du kämpar för att hitta den perfekta fåtöljen eller inte kan förmå dig att skiljas från en värdefull pjäs, är att omkläda en befintlig fåtölj också ett bra sätt att blåsa nytt liv i ett rum.

Oavsett om det är modernt eller traditionellt i stilen, skapa en mysig hörna eller komplettera din befintliga inredning med en funktionell fåtölj eller två som accentuerar stilen i ditt hem och fungerar som den perfekta platsen att koppla av i plysch komfort.

Hur John Croft Design använder Feature Fåtöljer

Feature fåtöljer är ganska tungt i inredningsscheman för många av våra projekt. Anses som ganska viktiga delar av designteamet, de spelar en viktig roll i att dra ihop ett designschema. Ganska ofta väljer vi soffor i mer neutrala färgscheman och accentuerar sedan dessa med fåtöljer i livfulla tryck som injicerar en explosion av färg. Med stilen och komforten som anses vara av största vikt, är de funktionsstolar som vi tenderar att dra till de med en unik skillnad för att skapa visuellt intresse och en antydan till det oväntade.

Om skribenten