Secrid Wallet RFID- säkra korthållare och plånböcker

Hur fungerar en RFID- säker korthållare

Dagens teknik underlättar ofta i vår vardag, men med enkelheten tillkommer även vissa risker. Ett exempel på detta är kredit- kontokortens beröringsfria del, det vi ofta kallar ”blipp” system och har blivit ett smidigt sätt att betala med kort på jämfört med magnet- eller chiphantering.

Det går tyvärr att läsa av just denna signal med en speciell läsare och detta kan ske helt utan din vetskap, ofta genom att någon bakom dig i kassakön har en sådan läsare på sig. Kravet för att detta ska fungera är nämligen att personen befinner sig relativt nära. På samma sätt som att du måste ofta lägga kortet på kortläsaren för att det ska registrera köpet. Men detta gäller inte när en person läser av din signal från ditt kredit- kontokort då det kan ske på betydligt längre avstånd.

Inuti kortet finns nämligen en liten radioantenn som i vissa fall även sänder ut en signal, genom att det finns ett inbyggt batteri eller att det strömförsörjs helt trådlöst via en läsare. Denna teknik kallas även RFID, radio frequency identification. Signalen går att fånga upp om du inte skyddar kortet från detta, det brukar oftast kallas för skimming i dagligt tal.

Detta går dock att undvika genom att man i en plånbok eller korthållare använder sig av ett motsvarande chip som blockerar detta.

Skaffa en säker plånbok och korthållare från Secrid

På företaget Livinstudio.se finns flera olika modeller av säkra plånböcker tillika korthållare av märket Secrid wallets med suverän kvalitét som håller i många år och tål att användas dagligen. Finns i många olika utföranden och material men har samtliga den smidiga korthanterings tekniken. Genom ett smidigt system så skjuts varje kort ut gravis, på så sätt når du dessa mycket enklare dina inköp. Det är sedan enkelt att föra tillbaka dessa igen i den RFID-säkra förvaringen, utan att riskera att dessa läses av någon obehörig.