Designa egna kläder och produkter med eget tryck hos EgenDesign.com

Hur du kan designa en egen tröja eller hoodie

Har du funderingar på var du hittar tryckta produkter i en lägre upplaga och till väldigt bra priser som samtidigt har kort leveranstid? Behöver du göra någon mindre reklamkampanj för den lilla butiken eller det specifika projektet som kanske till idrottslaget. Du kanske har något tryck som du bara skulle vilja testa i en liten och begränsad upplaga eller kanske trycka av flera olika typer av produkter.

Fördelen med digitalt direkttryck

Det går att trycka på många olika produkter med en standard metod som kallas för digitalt direkttryck. Detta ger fördelar som att det blir tillgänglighet för många olika filtypsformat och ger ett tryck av hög kvalitét. Till detta så ger det även en mjuk yta genom att färgen sprutas direkt på produkten istället för att pressas eller värmas på. Det finns vissa produkter som detta inte passar för och därför kan andra metoder behöva väljas. Detta gäller produkter med låg bomullsandel eller artiklar som på grund av sin form inte passar i tryckmaskinerna.

Går det att designa egen logotyp och trycka på olika textilprodukter?

Idag går det nämligen att trycka på flertalet olika material, och går att trycka på olika textilprodukter som tygväskor, hoodies/luvtröjor, tröjor, pikétröjor, sweatshirts. Dessa fungerar bra till olika lag eller för högstadie- eller gymnasieklasser inför studenten. Det brukar vara trevligt att trycka upp en alldeles egen designad hoodie, för avgångsklassen som både är väldigt användbar och rolig att spara som minne. Fördelen är att den även går att använda i andra situationer än den traditionella studentmössan.

Hur skapar jag egna fotomuggar eller designar en egen vattenflaska?

Har du satt samman ett eget lag eller har skapat en grupp som ska träna tillsammans eller följer något speciellt träningsprogram och agerar som PT, då kanske du vill kunna erbjuda lite reklamprodukter till detta som en egen designad produktlinje av träningskläder, linnen, byxor, T-shirts, mössor eller kepsar.

Detta kan vara en bra idé för att öka synligheten för ditt nya varumärke. Trycktekniken går även att applicera på flera andra produkter och du kan skapa fotomuggar, vattenflaskor till och med skapa egna knappar. Du kan enkelt designa och testa detta på EgenDesign.com och få mer inspiration och se alla möjligheter som finns där.

Om skribenten