Gymmet – En plats för träning och hälsa

Senaste året har det skett en ökning av träning utomhus, speciellt under sommarmånaderna. Utomhusgym finns på många platser runt om i landet och allt fler byggs då efterfrågan ökar ständigt. Inomhus är det fortfarande många som undviker, men det kommer med tiden att öka igen i takt med att den rådande situationen i världen avtar. Många gym väljer också att bygga ut sina träningslokaler medans folk tränar hemifrån och på annat sätt än vad de gjort tidigare.

Vid utomhusträning är det viktigt att ha en bra grund att stå och landa på. Gummiplattor utomhus är ett bra sätt att ge ett mjukare underlag på både utegym och lekplatser. Gummiplattorna minskar risken för skador vid fall och lämpar sig otroligt bra vid platser med utomhusaktivitet. I svenska trädgårdar ökar antalet studsmattor som är ett roligt tidsfördriv och tränar upp din kondition och balans på ett roligt sätt. Studsmattor står också för många skador bland både vuxna och barn. Ett gummigolv som underlag kan dämpa fallet och minska risken för allvarligare skador vid olyckor.

Vid inomhusträning är det vanligt med tyngdlyftning, vilket innebär att tunga vikter kan tappas ner i golvet, som skulle kunna innebära fara för de som tränar där. Ett gummigolv dämpar fallet av vikter och minskar farliga situationer vid tyngdlyftning. Ett mjukt gummigolv är väldigt skönt för fötterna och minskar risken för skador vid tunga lyft.

Rubberfloor.se har ett stort utbud av gummigolv och konstgräs för löparbana för många olika applikationer. Gummigolven är tillverkade av ett återvinningsbart gummigranulat från lastbilsdäck. Detta ger golvet en fin struktur och golvet får en häftig asfaltslook med hög hållbarhet. Med en stark strävan efter att erbjuda gummigolv av högsta kvalitet och hållbarhet är Rubberfloor det självklara valet för dig som är ute efter något som kommer att hålla under många år framöver.

Om skribenten