Black Friday, nytt rekord!

Black Friday satte ett nytt rekord upp mot 6,7 miljarder kronor som är lite högre än postnordens prognos som hade visat 6,5 miljarder kronor. Det har varit en ökning med ca 27% (ca 1,4 miljarder kr) jämför med förra året samt har att webbutikerna har ökat med 10% sen förra året. Black Friday hade intressent främst hos unga mellan 18 och 25 års åldern.

Ett företag som hade det väldigt bra under black Friday var Elgiganten då deras försäljning ökade med hela 21 procent.

Ca 36% personer i Sverige (3 661 700 st) valde att handla Back Friday varor då genomsnitten vad folk handlade för är ca 2 000kr.

Sverige handlade för det mesta kläder med ca 41% därefter hemelektronik med 29% och sedan skönhet och hälsa med 20% och därefter media med 16%.

U.S.A ska vara de första som började med Black Friday runt år 1960, I samband men firandet av thanksgiving och har då varit ett larm att julhandeln nu har börjat. Black Friday var inte så populärt i Sverige förens 2013 då flera svenska butiker började med black Friday och då näthandeln ökade med 100% jämför med en vanlig fredag. I Sverige har vi också börjat med Black Week då istället för bara fredagen så är det hela veckan det gäller.

Om skribenten