Bildbehandling vid porträttfotografering

Bildbehandlingsbyrån Squidpix hjälper privatpersoner och företag med många olika typer av bildbehandling. Hos Squidpix finns även möjlighet till fotografering på plats av deras skickliga fotograf. Squidpix verkar främst från Örebro, men uppdrag tas emot från hela Sverige.

Bildbehandling

Squidpix redigerar dina bilder, ändrar och gör bilderna snyggare. Bildbehandling är ett brett begrepp som syftar på mer avancerad redigering än vad retusch gör. Bildbehandling kan exempelvis vara att flytta på objekt i bilden eller ta bort större objekt.

Porträttfotografering

Ett porträttfoto är en bild av en eller flera personer som tydligt visar glimten hos dessa människor. Ett porträttfoto används oftast när man söker jobb då man gärna har med en bild i sitt CV. Porträttfoton används också i vissa sociala medier, framförallt på Linkedin. Det traditionella porträttet är bystbilden, där huvudet, axlarna och en del av bröstkorgen är med på bilden. Denna typen av foto tas i både konstljus och i naturligt ljus.

Att ta hjälp från Squidpix för bildbehandling är ett bra val, delvis för att de har stor erfarenhet inom området. Dessutom har de tidigare beställt bland annat Samsung, ICA, Axis och SJ där kraven har varit höga och förväntningarna också. Det faktum att de år efter år återigen får förtroende för dessa företag är resultatet av god kunskap och hög kvalitet.

Om skribenten