Hållbara träleksaker från Jabadabado

Vackra och hållbara träleksaker

Söker du fina hållbara leksaker i trä så kan du titta närmre på träleksakerna från Jabadabado serien. Vill du inte köpa eller ge bort en present som är tillverkad av en massa plast. Eller är inpackad för långa transporter med en massa förpackningsmaterial. Träleksaker som födelsedagståg från Jabadabado för det mindre barnet eller söta speldosor för spjälsängen eller barnvagnen från märket Jabadabado. Det går oftast att inhandla till barnets yngre åldrar och det skapar leksituationer för både vuxna och barn det finns allt från byggklossar, till stapelbara kuber och bondgårdar i trä.

Välj det mest hållbara alternativet när du handlar träleksaker

Det finns några saker att tänka på när du letar efter hållbara träleksaker. För det första bör du leta efter leksaker som är tillverkade av certifierade hållbara träkällor. Det innebär att leksaken har tillverkats av trä som har skördats på ett ansvarsfullt sätt och som inte bidrar till avskogning. En annan sak att titta efter är om leksaken är Fair Trade-certifierad eller inte. Denna certifiering garanterar att de arbetare som tillverkat leksaken har behandlats rättvist och fått en lön som går att leva på. Kontrollera slutligen om leksaken är tillverkad av giftfria material. Många träleksaker på marknaden är färgade med giftiga färger och tätningsmedel, så det är viktigt att se till att du får en produkt som är säker för ditt barn att leka med.

Det finns några saker att tänka på när du letar efter hållbara träleksaker. För det första bör du leta efter leksaker som är tillverkade av certifierat hållbart trä. Det innebär att träet kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar och inte riskerar att ersättas av mindre miljövänliga material. För det andra ska du kontrollera om leksaken är certifierad av en oberoende tredje part.

Letar du efter hållbara och ekologiska baby- och barnkläder så finns det exempelvis en butik på nätet som heter emeliesbutik.se. Du kan titta närmre på märkeskläder från Levis Kids, Jack & Jones Junior, Name it, och Lyle & Scott Junior. Om du är intresserad av bra alternativ till att köpa basvaror som är massproducerade och satsa mer på kläder som går att ärva eller sälja vidare.

Om skribenten