Skillnaderna mellan E-cigg och Cigaretter

Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att använda e-cigaretter istället för vanliga cigaretter. El cigg har skapats för att minska skadliga effekter av rökning samtidigt som man får behålla känslan av att röka. Men hur skiljer sig de här två produkterna egentligen åt? I den här bloggen kommer vi att utforska skillnaderna mellan e-cigg och cigaretter och diskutera varför så många väljer att använda e-cigg istället för cigaretter.

Innehåll av Kemikalier

En av de största skillnaderna mellan e-cigaretter och cigaretter är innehållet av kemikalier i produkterna. Medan cigaretter innehåller mer än 70 cancerframkallande ämnen, producerar e-cigaretter ingen rök alls. Istället för tjära, kolmonoxid och andra cancerframkallande ämnen, använder e-cigaretter flytande ånga som innehåller endast några få kemikalier, inklusive nikotin. Många e-cigarettsanvändare väljer också att använda e-vätska utan nikotin.

Påverkan på hälsan

Cigarettrökning har dokumenterade negativa hälsoeffekter och kan leda till en rad allvarliga sjukdomar, inklusive lungcancer och hjärt-Kärlsjukdomar. På andra sidan, finns det mycket mindre forskning på hur e-cigaretter påverkar hälsan, eftersom de är nyare produkt. Trots detta, anses e-cigaretter vara mindre skadliga än cigaretter enligt flera forskningsrapporter. Det är dock viktigt att notera att användning av e-cigaretter fortfarande inte är helt riskfritt.

Priset

Priset mellan cigaretter och e-cigaretter är ofta en annan orsak till att många byter till e-cigaretter. Cigaretter är mycket dyra och kan vara en betydande utgift för många människor, särskilt med tanke på hur mycket folk röker. E-cigaretter och tillbehör är ofta billigare än cigaretter på lång sikt.

Tillgänglighet och tillval

Cigaretter säljs i en mängd olika butiker, såsom mataffärer, bensinstationer och tobaksaffärer. E-cigaretter är också lättillgängliga, men säljs endast i specialiserade butiker. E-cigaretter erbjuder också mycket fler tillval än cigaretter, inklusive olika smaker, storlekar och former. Vissa användare väljer även att bygga egna e-cigaretter, vilket visar hur mångsidiga dessa produkter verkligen kan vara.

Miljöpåverkan

Cigarettrökning är inte bara skadligt för hälsan utan har också en stor negativ inverkan på miljön. Cigarettfimpar är en av de mest vanliga typerna av miljöförstöring i världen, med en uppskattning att det finns 4,5 biljoner fimpar spridda på jorden. E-cigaretter orsakar inga fimpar och har därför en positiv miljöpåverkan.

Sammanfattning

Medan e-cigaretter och cigaretter bär likheter, finns det också många avgörande och avgörande skillnader mellan produkterna. E-cigaretter är ett bättre alternativ om du vill röka på ett mindre skadligt sätt, då nikotinet är den ena enda kemikalien i e-cigaretter. Till skillnad från cigaretter laddas dessutom e-ciggarett av batterier. Dessutom är e-cigaretter vanligtvis billigare än cigaretter på lång sikt. Men oavsett vilken produkt man väljer är det viktigt att röka på ett ansvarsfullt sätt och i små mängder, eftersom rökning kommer alltid med hälsorisker.

Om skribenten