Så väljer du rätt pipa och ett par goda råd till dig som tänkt börja

När många ska välja sin första pipa gör de ofta ett stort misstag i valet av pipa. Många utgår från pipans utseende och lägger mindre vikt på pipan övriga kvalité. Detta är helt fel väg att gå och kommer sluta i att du inte blir helt nöjd med smaken eller hållbarheten på pipan. Pipor kan du köpa online och i din lokala tobaksbutik.

När du har köpt din första pipa finns det en viktig sak att tänka på, och det är att rengöra pipan ordentligt och inte lämna kvar tobaksrester i pipan. En pipa rengör du med hjälp av en piprensare och en rengöringsvätska. Pipan ska helst ligga isärtagen ett par dagar för att vädra ur. Om du gör detta så ökar livslängden på pipan.

Ett par tips

  • Vid inrökningen av en ny pipa bör du endast fylla pipan till hälften med en grovskuren tobak och röka den långsamt. En pipa av högre kvalité är enklare att röka in då risken är lägre att den överhettas och blir bränd.
  • Glöm inte att rengöra pipan noggrant och se till att den torkar innan du använder den igen.
  • Använd inget annat än piprensare när du rengör din pipa. Tandpetare och tändstickor riskerar nämligen att brytas av och kan ge dig onödigt med besvär att borra upp pipan igen.
  • Stoppa inte din pipa för hårt. Du ska inte känna något motstånd när du suger i pipan.
  • Använd piptobak av hög kvalité, det kommer att göra stor skillnad.

Om skribenten