Pussel – En rolig aktivitet för hela familjen

Historien bakom världens första pussel är väldigt intressant då det inte alls var tänkt som ett roligt tidsfördriv som vi känner till det idag. Tanken med det första pusslet var att underlätta för barn att lära sig geografi i skolan. Hur gick detta till då? En brittisk geograf kom på idén att limma fast en världskarta på en tunn träskiva för att sedan såga ut de olika länderna. Detta gjorde det roligare för barnen att lära sig hur vår värld såg ut, pusslet blev snabbt en succé och efter ett par år kom det pussel med andra motiv av exempelvis djur, städer och människor. Pusslet blev ett populärt tidsfördriv bland familjer över hela världen och ända sedan dess har pussel varit populärt.

Nu på senaste tiden när allt fler stannat hemma istället för att röra sig ute, har pussel toppat listorna över det som ökat sin försäljning mest av allt i Sverige. I butikerna ser vi tomma hyllor på pusselavdelningen och detta är ett tydligt tecken på hur populärt det har blivit. Pussel kommer i många olika motiv och former, beroende på vad som passar dig bäst. De senaste åren har det kommit 3d pussel, vilket blivit väldigt populärt bland många pusselintresserade.

Om du ska börja pussla är det en god idé att investera i en pusselmatta. Med hjälp av en pusselmatta kan du flytta ditt pussel och rulla ihop det när du inte pusslar. Detta är perfekt för dig som bor i en mindre bostad där det är ont om ytor att ha ditt pussel på. Pusselmattor finns i många olika storlekar beroende på hur många bitar ditt pussel är. Pussel är vanligtvis 500, 1000 eller 2000 bitar, men det finns även pussel med betydligt fler bitar än så.

På Pusselavenyn hittar ni ett stort utbud av många roliga pussel som garanterat kommer att stärka banden mellan familjemedlemmar i hemmet. Att pussla är den perfekta inomhusaktiviteten under regniga dagar och under vintermånaderna då man helst vill sitta inne i värmen.

Om skribenten