Jaktkläder: Tips för att hålla dig varm och bekväm på fältet

Om du är som de flesta jägare vill du ha det bekvämt när du är ute på fältet. Det innebär att du måste klä dig i flera lager och bära kläder som håller dig varm och skyddar dig mot väder och vind. I det här blogginlägget ger vi dig några tips om hur du väljer rätt jaktkläder för din nästa resa. Håll dig varm och bekväm där ute!

Vad du ska ha på dig när du jagar

När du ger dig ut på en jaktdag är det viktigt att du klär dig för tillfället. Det innebär att du ska ha kläder som hjälper dig att smälta in i din omgivning men också hålla dig varm. I skogsområden innebär det oftast att du väljer jordfärger som grönt, brunt och grått. Om du däremot jagar på ett öppet fält vill du ha kamouflagekläder som matchar gräsets och smutsens färg. Swanndri ranger shirt är en vanlig tröja som man brukar ha när man jagar. Den är oftast grön och smälter in med miljön.

Tips för att hålla dig varm och bekväm på fältet

I kallt väder är det viktigt att klä sig i flera lager så att du kan reglera din kroppstemperatur. Bär ett baslager av skjortor och byxor som transporterar bort fukt från huden, följt av ett mellanlager av isolering som fångar upp värmen och slutligen ett ytterlager som är vind- och vattentätt. En hatt hjälper dig att hålla huvudet och öronen varma, och handskar eller vantar håller händerna varma. Hand- och fotvärmare är också en bra idé, särskilt om du ska sitta eller stå på samma plats under långa perioder. Se slutligen till att ta pauser för att värma upp dig inomhus. Fältarbete kan vara krävande, men det finns ingen anledning att hålla ut i kylan om du inte måste. Genom att följa dessa enkla tips kan du hålla dig bekväm hela vintern.

Om skribenten