Har du egen brunn eller vattenkälla?

Har du en sommarstuga eller ett sommarhus med egen brunn? Eller bor du en bit ut på landet och har en egen brunn och vattenkälla? Då är det inte bara viktigt att se till att vattnet som hämtas är av bra kvalité, utan då är det även viktigt att se till att skydda det på korrekt sätt!

Olika typer av brunnslock och tillbehör

Det finns en mängd olika typer av brunnslock, som till exempel lätta brunnslock, brunnslock i betong, brunnslock i plast och durkplåt. Sen finns det olika typer av brunnar med såklart med olika tillbehör man kan använda sig av. Beroende på vad det är för brunn så kan man, exempelvis, behöva en säkerhetslucka, kabelbrunnar, betäckningar, nedstigningslucka eller kanske fallskydd för brunnar.

Brunnar med rätt brunnslock

Om du är ägaren till en fastighet som har en egen brunn, är det viktigt att se till att vattnet skyddas på rätt sätt. Men hur gör man det? Genom att välja rätt utrustning till rätt brunn ökar man säkerheten och håller vattenkvalitén på toppnivå. Genom att till exempel välja rätt brunnslock, som kanske ett brunnlock i durkplåt, så skyddar man sin brunn/vattenkälla mot regn, smuts, djur och annat som kan komma in i brunnen.

Det var exempelvis en händelse i Sverige som skedde runt år 2013. Där en gravid kvinna skulle gå ut med soporna och klev över ett brunnslock som inte var säkrat på rätt sätt, så det slutade med att kvinnan ramlade ner i brunnen och fick locket upp i buken. Det slutade med att kvinnan fick spendera en natt på sjukhus för att kunna behandla skadorna som skett på ett korrekt sätt.

Så för att du ska kunna välja rätt brunnslock för din brunn, ta en titt hos Svenskabrunnslock.se, som har allt nämnt ovan och lite till!