Ergonomiska hjälpmedel räddar dig från stillasittande jobb

Att ha ett stillasittande arbete kan orsaka många problem inte minst för rygg och nacke. Bland de vanligaste problemen som orsakar problem hittade vi i stolen. Att utrusta med en ergonomisk stol är mycket viktigt för att arbeta utan att behöva känna fysisk smärta, vilket kan skada kroppen på lång sikt. Träning under arbetsdagen är mycket viktigt för din hälsa, och i början, som att gå upp och arbeta kan det vara lite ovanligt. Men snart kommer du att märka skillnaden. Genom att ändra arbetspositionen flera gånger under dagen ökar blodcirkulationen.

Vad är ergonomi?

Ergonomi hänvisar till läran om att anpassa arbete och miljö till mänskliga behov och förhållanden. Det handlar vanligtvis om hur arbetsplatsen och arbetsmiljön ska se ut rent tekniska, för att inte bäras på kroppen i onödan, såsom arbetsposition, arbetshöjd, ljud, ljus och klimat, och hur man använder kroppen korrekt. Exempel på detta är om man drar, lyfter, bär eller hur man håller saker.

ErgoComfort har ett stort utbud av ergonomiska hjälpmedel som bland annat ergonomisk stol, industristolar, arbetsstolar och ergonomiskt mus och tangentbord. Förutom att ha en bra ergonomisk stol så finns det även andra moment på jobbet som kan rubba ergonomin. Bland annat ljud, ljus och klimat är tre andra faktorer som spelar roll för en bra ergonomi. Detta är något som ErgoComfort arbetar med och skapar lösningar för att hitta balans.