Bastufolie eller inte – Här är svaret!

Bastufolien är som en vanlig ångspärr som används i alla nybyggnationer men med den skillnaden att den tål värme. Bastufolie används för att skydda byggnadsstrukturen från de höga temperaturer som uppstår i bastun. Den är tillverkad av ett särskilt värmebeständigt material som tål temperaturer på upp till 250 grader Celsius. Bastufolie monteras på bastuns tak och väggar och förhindrar att värmen skadar trä eller andra material som ingår i bastun.

Enda tillfället du inte behöver bastufolie enligt Bastupunkten är när du inreder en bastu i ett badrum som i sig redan har en fuktspärr.

Hur man installerar bastufolie

Bastufolie är en typ av isolering som ofta används i bastur. Även om det inte krävs i alla bastur, kan det bidra till att förbättra bastuns effektivitet och göra den bekvämare att använda. bassufolie finns i olika tjocklekar och det är viktigt att välja rätt tjocklek för din bastu. Tjockare bassufolie ger bättre isolering, men den är också svårare att installera. I de flesta fall ska bassufolie installeras på bastuns insida, mellan stolparna. Det är viktigt att se till att bassufolien är jämn och fri från rynkor innan den fästs i dubbarna. När bassufolien är på plats kan du installera resten av bastun enligt dina planer.

Fördelar med att använda bastufolie

Bastufolie är ett populärt material för att bygga bastur, och det finns goda skäl till det. Det är hållbart, lätt att arbeta med och ger en utmärkt isolering. Dessutom reflekterar bastufolie värmen mycket bra, vilket gör den idealisk för användning i bastur. Som ett resultat tenderar bastur som byggs med bastufolie att vara effektivare och lättare att värma upp än bastur som byggs med andra material. Dessutom används bastufolie ofta i kombination med andra material, t.ex. trä, för att skapa ett unikt utseende för en bastu. Därför kan bastur som byggs med bastufolie vara både vackra och funktionella.

Om skribenten