Allt om e-cigaretter

Du har förmodligen hört talas om e-cigg, men du kanske inte är säker på vad de är eller hur de fungerar. E-cigaretter är batteridrivna apparater som förångar en nikotinhaltig vätska som användaren sedan inhalerar. I det här inlägget tar vi upp grunderna för e-cigaretter, inklusive hur de skiljer sig från traditionella cigaretter och vilka några av fördelarna med att använda dem är.

Hur e-cigaretter fungerar

E-cigaretter fungerar genom att värma upp en nikotinhaltig vätska för att skapa en inandningsbar ånga. Denna vätska består vanligtvis av propylenglykol eller vegetabiliskt glycerin, aromer och olika nivåer av nikotin. När vätskan värms upp förvandlas den till ånga som kan inhaleras. Eftersom det inte sker någon förbränning i denna process innehåller ånga från e-cigaretter inte de skadliga kemikalier som finns i tobaksrök.

E-cigaretter jämfört med traditionella cigaretter

E-cigaretter skiljer sig från traditionella cigaretter på flera sätt. För det första, som vi nämnde ovan, involverar e-cigaretter ingen förbränning, så det finns ingen tobaksrök. För det andra gör e-cigaretter det möjligt för användarna att kontrollera hur mycket nikotin de tar in. De flesta e-vätskor finns i olika nikotinstyrkor, från 0 mg/ml till 24 mg/ml eller mer. Detta innebär att personer som använder e-cigaretter kan välja att konsumera mindre nikotin med tiden om de så småningom vill sluta helt och hållet. För det tredje producerar e-cigaretter ingen tobaksaska eller tjära. Och slutligen, eftersom det inte finns någon rök inblandad, ger användningen av en e-cigarett inte dålig andedräkt eller missfärgade tänder på samma sätt som rökning av cigaretter gör. Det finns även engångs e-cigaretter.

Fördelar med att använda e-cigaretter

Det finns ett antal anledningar till varför någon kan välja att använda en e-cigarett istället för en traditionell cigarett. För det första finns det, som vi nämnde ovan, inga skadliga förbränningsprodukter i e-cigarettångorna, så det anses generellt sett mycket hälsosammare än att röka cigaretter. Eftersom du dessutom kan kontrollera mängden nikotin som du tar in med en e-cigarett kan de vara till hjälp för personer som försöker sluta röka cigaretter och vill avvänja sig från nikotin gradvis. Slutligen, eftersom de inte producerar tobaksaska eller tjära är e-cigaretter mycket mindre smutsiga än traditionella cigaretter!

Slutsats

Om du överväger att byta från traditionella cigaretter till e-cigaretter hoppas vi att det här inlägget har hjälpt dig att förstå lite bättre vad de är och hur de fungerar. Det finns många varumärken inom e-cigg och ett av de största i världen är SMOK. E-cigaretter erbjuder många fördelar jämfört med traditionella cigaretter – de är hälsosammare för dig och din omgivning, de ger dig större kontroll över ditt nikotinintag och de är mindre kladdiga – så om du letar efter ett sätt att sluta röka för gott kan en e-cigarett vara rätt för dig!

Om skribenten