Bästa kakelplattorna för kök och badrum baserat på design, hållbarhet och kostnad

Köksplattor är en av de viktigaste delarna av varje köksrenovering. Det finns många olika stilar, ytbehandlingar och storlekar att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för dina behov.

Det finns några viktiga saker du bör tänka på när du väljer din kakelstorlek: stilen och designen du vill ha för ditt kök, höjden på dina skåp, golvbeläggningen i andra rum i ditt hem och till och med storleken på din diskbänk.

Du hittar ett stort utbud av kakel på https://renoverahuset.se/.

Vilket kakel är bäst?

Det finns många olika typer av kakel, men endast ett fåtal är lämpliga för badrummet.

Vissa vill veta om de kan använda porslinskakel i badrummet. Porslin är ett populärt val för köksgolv, men det rekommenderas inte för badrummet eftersom det är mer poröst än andra plattor och blir lättare att fläcka. Välj istället en annan typ av kakel i badrummet.

Det är därför det är viktigt att veta vilken typ av kakel du tittar på innan du fattar ditt beslut.

Hur väljer man rätt färg på kakel för ditt kök eller badrum?

Att välja rätt färg på kakel för ditt kök eller badrum kan vara en svår uppgift. Det finns så många olika texturer och mönster att välja mellan och det kan vara överväldigande.

Det första du behöver tänka på är vilken typ av utseende du vill ha för ditt utrymme. Om du vill ha en mer modern look, kanske du vill välja en ljusare färg som vit eller grå. Om du vill ha något mer traditionellt kan brunt vara rätt väg att gå.