Att tänka på innan man bygger pool

Om du planerar att bygga en pool eller skaffa en pool hem så är det några saker att tänka på. Innan du bygger en pool, måste du ta reda på om bygglov, landstillstånd eller registrering krävs. Det är också viktigt att du bygger den barnsäker och att det finns ett bra skydd runt poolen så att ingen kan skada sig runt och vid poolen.

Det är viktigt att skydda poolen eftersom drunkningsolyckor är den vanligaste dödsorsaken för små barn. Anledningen till att det är så vanligt är att barn vill utforska och sedan av misstag kan falla i poolen och drunkna om det inte finns någon skyddsutrustning. Dessa skyddsanordningar är skrivna i Boverkets byggförordningar och förordning. Den anger vilka regler och förordningar som gäller i anläggningen och att säkerheten måste vara lämplig och uppmärksam.

I samband med byggtillstånd och registrering krävs vanligtvis inte ett bygglov för att bygga en pool i sitt eget område. Detta beror på att pooler inte är listade i byggnader som kräver bygglov, men beroende på hur de byggs, till exempel om det finns en vägg eller en planka runt, kan ett byggnadstillstånd krävas.

När allt är klart är det bara en poolkonstruktion. J&F Fritid har en stor säsongsrabatt på pooler även före säsongerna, och där hittar du allt från pooler till förnödenheter och reservdelar. Det finns också kompletta pooler utifrån dina specifikationer och önskemål.