Vidareutbilda dig som personlig assistent

Är du en personlig assistent men känner att du vill vidareutbilda och gå en till assistentutbildning. Då ska du kolla in Assistansutbildarna. Assistansutbildarna är proffs på att vidareutbilda assistenter inom förflyttningsteknik, brandsäkerhet, HLR och arbetsmetodik. De erbjuder även ADL-bedömningar vilket kan hjälpa dig att få en personlig-assistent. ADL står för Aktiviteter i det Dagliga Livet och är en bedömning som kan hjälpa dig bevisa att du är i behov av hjälp för att klara av vardagliga sysslor. Denna bedömning utförs av en legitimerad arbetsterapeut i ditt egna hem för att det ska reflektera verkligheten så bra som möjligt. 

Assistansutbildarna erbjuder en kurs i förflyttningsteknik där du och din kund får öva på nya tekniker som kommer underlätta förflyttning. Kursen är i två steg där den ena delen är på en förflyttning bana och den andra delen är i kundens hem. Detta är för att ni ska kunna öva på hur du ska effektivt och säkrast kunna förflytta kunden i sitt eget hem. På den första delen så kommer ni öva på förflyttning mellan olika höjder, ur bil, på olika underlag och förflyttning i livsfarligt läge. 

Så om du har tankar på att vidareutbilda dig som personlig assistent så är det Assistansutbildarna du ska ta kontakt med.