Råkat ut för huvudvärk? Här är lösningen på dina problem!

Vad tillfällig huvudvärk beror på är inte helt säkert då det kan bero på väldigt många olika saker. Några av de absolut vanligaste anledningarna till huvudvärk är synfel, förkylning, sömnproblem eller vätskebrist. I de flesta fall går huvudvärk över av sig självt, men vid kraftigare värk kan det vara en bra idé att kontakta sjukvården direkt, då detta kan vara ett tecken på något allvarligt.

Den vanligaste formen av huvudvärk är spänningshuvudvärk. Spänningshuvudvärk kommer oftast i perioder och kan vara i allt från någon enstaka timma till ett par dagar. Spänningshuvudvärk beror oftast på stress, synfel, sömnbrist och en dåligt arbetsställning.

En annan vanlig form av huvudvärk är migrän. Migrän känner man igen då värken endast är på ena sidan av huvudet. Migrän kan precis som spänningshuvudvärk hålla i sig i allt från någon timma till ett par dagar. Orsaken till Migrän är inte helt känt, men enligt forskning som gjorts är det hjärnans nerver som orsakar värken.

Finns det någon lösning för huvudvärk?

I de flesta fall hjälper det med värktabletter för att lindra smärtan, men vid återkommande värk kan det vara värt att testa andra metoder. En sådan metod är exempelvis ATLANTOtec-metoden som genom vibrationsmassage från övre nackleden och längs hela ryggraden ger dig en djupgående massage. Om det låter intressant ska du vända dig till Atlaskotan som är specialiserade på den här metoden.