Många fördelar med solenergi

Våran värld har många allvarliga miljöproblem i dagens läge och allt fler människor blir medvetna om detta för varje dag som går. Ett steg i rätt riktning är att skaffa solpaneler, inte bara för miljöns skulle, utan även för din egen ekonomi. Solpaneler blir allt mer populärt i takt med att det blir enklare att skaffa genom olika subventioner som tillkommit under åren. Bygglovet för solceller har blivit helt borttaget och skatterna har sänkts vilket är en av anledningarna till att populariteten ökar.

Sverige har väldigt goda förutsättningar för solpaneler precis som norra Tyskland som är världsledande inom solenergi. Det finns olika typer av solpaneler beroende på var du bor, vilken riktning de ska riktas åt och om det är något som skuggar dem. Den första typen av paneler är kiselpaneler som ska riktas i söderläge. Dessa paneler är väldigt effektiva under direkt sol, men vid molnigt väder eller skugga tappar de en stor del av sin elproduktion. Den andra typen av solpanel är tunnfilmspaneler som är betydligt bättre på att hantera moln, skugga och övriga väderstreck.

Naturwatt hjälper dig med installation av solpaneler i Stockholm med omnejd. De hjälper både företag och privatpersoner som vill ha solceller på villa i Stockholm. Efter installationen får ni utbildning på systemet och genom den tillhörande mobilappen kan ni se hur mycket pengar ni tjänar på elproduktionen.  Solpaneler kräver inte särskilt mycket underhåll då regnet sköter det mesta. Smuts och större fläckar från fåglar och träd får man varsamt ta bort från panelerna.